Aside

Ufrivillig hip

I et blaff av initiativ og pågangsmot rev vi i jula av den gamle og sjøstygge bobletapeten på et par av veggene i stua. I samme slengen røska vi ut brystningspanelet. Brystningspanelet var sannsynligvis satt opp av den forrige eieren i blindfylla, for så skjevt er det ikke mulig å få det til i noe annet enn i nær bevisstløs tilstand. Ut med det. Lite visste vi den gang at vi gikk byhipsterne en høy gang i å være i forkant av interiørtrender.

Hos Mr Perswall kan du for den nette sum av 295,- /pr kvadratmeter kjøpe en tapet som gir det nøyaktig den samme looken som stua mi! Dette er siste skrik på veggen. Til og med rot og hauging har blitt trendy. Alternativt kan du sende meg en mail, så kommer jeg hjem til deg og river gammel tapet av veggene og roter litt for bare halve prisen.

Siste skrik på veggen.

«Torn». Design: Fredrik Nilsson. Kolleksjon: Nostalgic. Skjermdump fra Mr Perswall.

 

"Torn"

«Torn». Design: Gubben min. Kolleksjon: 90-tallshelvete.

Aside

Den søte førjulstida

Jaja. Jula haler innpå og man skulle jo tro at det mest fornuftige var å rydde og pynte litt i huset innimellom slik at det var shina til jul. Men neida. En eller annen naturlov sier tydeligvis at når man går rundt og tenker på at det skal ryddes snart, så blir det MER rotete.

Og forrige dagen rydda gubben i bokhylla på stua. Vel og bra i seg selv. Bokhylla er nå som plukka ut av et idyllisk bilde fra IKEA-katalogen, mens innholdet det ikke ble plass til er strødd på ymse plasser rundt omkring i stua. Gavepakking og ymse pop-up verksteder for ungenes julegaver setter også sitt preg på hjemmet. Og ikke nevn pyntinga. Jeg har fått hengt opp julestjerna i vinduet og stappa en hjemmelaget engel ned i en kaktus. Det får holde inntil videre. Det er fremdeles (i mitt hode) mange dager til jul!

Det blir bra til slutt når jeg får lempa rotet inn i bua, støvsuget og pynta juletreet. Men noe stivpynta julehjem blir det definitivt ikke. Her skal vi ha tid til å kose oss også! All den julebaksten jeg laget istedet for å rydde må jo spises av noen den også. Prioriteringene mine er selvsagt i orden 😉

Husk å kose dere! Det går bra til slutt!

GOD JUL!

Stua i dag. Dette er et typisk "før"-bilde. Jeg lover å ikke plage dere med noe "etter"-bilde. Slike finner bilder finner du i Facebook-feeden din, postet av husmor-posere av værste sort ;)

Stua i dag. Dette er et typisk «før»-bilde. Jeg lover å ikke plage dere med noe «etter»-bilde. Slike bilder finner du i Facebook-feeden din, postet av husmor-posere av værste sort 😉

Fineste julepynten! Foreløpig holder denne engelen tappert stand alene i stua. Forsterkningene kommer som alltid i siste liten ;)

Fineste julepynten! Foreløpig holder denne engelen tappert stand alene i stua. Forsterkningene kommer som alltid i siste liten 😉

 

Aside

Perler for svin?

Er det noe som diskuteres her i huset, så er det matlaging. Gubben liker å lage mat, men har dårlig tid og stramme dager. Jeg hater å lage mat, men har til gjengjeld tid og en mer fleksibel hverdag… Så når jeg lager middag er maten egentlig ikke laget, den er varmet. Som i dag, f.eks. Lapskaus på boks og fancy flatbrød i et hjelpeløst forsøk på å fjonge opp menyen. Jeg tror faktisk at flatbrødet kosta mer enn lapskausen. Som seg hør og bør, egentlig, i og med at lapskaus på boks smaker littegrann høgg, mens godt flatbrød er, ja, godt.

Ungene har fått beskjed om å spise og se glade ut. Og det gjør de. Om det er fordi de er høflige eller ikke vet bedre er jeg usikker på. Sannsynligvis er det det siste. Og skulle de begynne å klage er de store nok til å kokkelere litt selv. Slik at jeg slipper.

2015-09-30 10.01.28

Aside

Singel-middag

Jeg er gressenke og må klare meg selv i helga. Matlaging står ikke høyt på prioriteringslista. Jeg hadde egentlig tenkt å lage meg noe restemat, men det ble for ambisiøst. Sola skinner jo og jeg har bedre ting å ta meg til enn å varme opp det jeg ikke gadd å spise i går!

Så dagens middag er en liten frossenpizza og en litt fjong og god øl. Hvis du synes at det ser ut som litt lite mat til et voksent menneske, så kan jeg opplyse om at jeg får i meg alle de kaloriene jeg trenger ved hjelp av store mengder pottis og is på kvelden. Man tar da vare på seg selv 😉

Ypperlig middag!

Ypperlig middag!

Aside

Gøgg m/ost

2015-04-07 17.03.55

Dagens middag kan best beskrives som gøgg med ost. Og osten er ekstra.

Ingrediensene er kjøttdeig av elg (vanlig kjøttdeig funker også helt fint), et par små løk, et par poteter som lå i nærheten og en god dæsj med makaroni. Hiv det sammen på ett eller annet vis. Ha i smør, salt og pepper til det smaker godt,  kast litt ost på toppen og sett i ovnen.

Noen kaller visstnok dette for elghakk. Jeg kaller det gøgg.

Men uansett så er det kjempegodt! 🙂

2015-04-07 17.25.39

Gøgg! Nam!

 

 

 

Aside

Innepåske!

Påska er over oss, og sosiale medier flommer over av bilder av folk på ski, med og uten hund, i solveggen med en kald pils og unger som koser seg på ski i bakkene.

Pjæh. Jeg har også vært der. Frosset på rumpa når man må gå på utedoen, snø i skoene, slite seg rundt på ski. Kjefte på ungene for at de roter. Rydde etter folk bare for å kunne lage deg en kopp kaffe. Vaske gropskitne tregulv med gammelt og utslitt utstyr, kun ved hjelp av smeltet snø. Bære en ukes familiesøppel skitlangt. På ski. Takke meg til hytteturer om sommeren. Om vinteren er jeg hjemme. Lista over pæs og styr er for meg mye, mye lenger en lista over kos. Og jeg er ikke av de som later som.

Her er en sitrap fra det som vel kan sies å være anti-påskehjemmet. Enjoy!

Påskeutsikten min! Perfekt.

Påskeutsikten min! Perfekt.

Verken været eller terassen innbyr til flashing av kos og vellykkethet.

Verken været eller terassen innbyr til flashing av kos og vellykkethet.

Vår eneste påskepynt- En fin-fin skål laget av datteren i huset :)

Vår eneste påskepynt. En fin-fin skål laget av datteren i huset 🙂

Aside

Muffins!

Jeg hater cupcakes. Disse overpretensiøse, stivpyntede muffinsene som bare smaker glasur. Æsj. Men gutvott’n skal ha 12-årsfeiring med kompisene, og da må jeg til med kake og muffins.

Jeg bruker fremdeles den sammen oppskriften som jeg fikk av min kjære husflidslærer da jeg gikk i 7. klasse en gang i forrige århundre. Valg av pynteregime er noe preget av at jeg har drukket en liter sterk kaffe i dag og skjelver på hendene.

2015-02-25 17.05.45

Men disse er gode, selv om de ikke er så fryktelig fancy.
De er absolutt best samme dag og som nystekte 🙂