Notis

10 ting å gjøre istedet for å rydde

Det er utrolig hvor langt jeg er villig til å gå før jeg rydder. I dag ville mannen min at jeg skulle rydde på verandaen siden jeg allikevel var hjemme og han på jobb. I og med at jeg strengt tatt ikke hadde andre planer kunne jeg jo ikke nekte. Men med èn gang han var ute av døra var hjernen min i full gang med å finne andre ting enn rydding å fylle dagen med. Og disse tingene må være såpass meningsfulle at det er skikkelige unnskyldninger. Det er med andre ord snakk om teknikker for å komme unna unnasluntring med æren i behold og vel så det.

Jeg endte opp med å pakke treningsbag og besøke SATS for første gang siden oktober. Resten av påska vil jeg sannsynligvis være så støl at jeg knapt kommer meg på dass i tide (må jo gå opp trappa), og langt mindre gjøre nytte for meg på verandaen. Med andre ord: et langvaring, godt tiltak for å slippe unna rydding.

Siden dette handlingsmønsteret er noe jeg kjenner godt igjen fra studie- og eksamenstiden, tenkte jeg å samle mine beste unnskyldninger her på Baksidebloggen.

Dette kan du gjøre istedet for å rydde:

 1. Trene. Som nevnt over, er du heldig med denne aktiviteten blir du såpass ødelagt i kroppen at du ikke får gjort noe som helst på dagevis etterpå.
 2. Planlegge rydding. Dette høres jo nesten ut som rydding, men er mye bedre. Jeg får iallefall bedre samvittighet av å planlegge noe for det må jo bety at jeg har de beste intensjoner. Og denne planleggingen kan fort gå over i:
 3. Shopping. Vil du shoppe med riktig god samvittighet handler du inn ting som vil hjelpe med ryddingen. Esker å samle skrot i etc. Og planlegger du godt nok, inkludert innkjøp av ymse hjelpemidler, er det mye lettere å få noen andre i familien til å ta selve ryddinga. Du har jo allerede gjort masse forarbeid slik at det blir enkelt for dem.
 4. Besøke bestemor. Eller noen andre i familien du har dårlig samvittighet for (og det vet jeg at du har). Gammelt folk og/eller folk som ikke kommer seg mye ut setter alltid pris på skravling, kaffe og noe godt. Og sånt er jo faktisk viktigere enn rydding. Ingen har noensinne ligget på dødsleiet og tenkt at «Jeg skulle ha ryddet mer!». Men det hender de tenker at de ikke brukte nok tid på sine kjære.
 5. Drass med ungene/bikkja/bestemor til skogs. Dette er en aktivitet alle i familien har godt av og man kan skryte av det i sosiale medier både underveis og etterpå.
 6. Gå igjennom gammel post og betal regninger. Dette er, om enn bare marginalt, morsommere enn å rydde.
 7. Lag noe godt på kjøkkenet. Dette har mye av samme funksjonen som nr 5. Her er det også rom for skryting.
 8. Les den boka du fikk til jul.
 9. Gjør ferdig sokkene/genseren/gryteklutene som ligger sammenkrøllet i en plastpose og vansmekter. Alle typer hobbyprosjekter kan forøvrig brukes.
 10. Les deg opp på noe nyttig på Internett. F. eks skatteregler eller Universet. Krig og fred og politikk og sånt. Internett er uuttømmelig!

 

Reklamer

4 kommentarer om “10 ting å gjøre istedet for å rydde

 1. Karen Marie sier:

  Fint å lese at det ikke bare er jeg som planlegger rydding og ikke gjør så veldig mye med det etterpå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s