Notis

Den Store Sokkejakta

Det bor en sokkegnom i vaskekjelleren som livnærer seg av å selge høyresokker på svartebørsen. Hva gateprisen på brukte høyresokker ligger på i dag vet jeg ikke, men den må være høy og etterspørselen stor, men tanke på hvor mange venstresokker jeg sitter igjen med.

Rundt 40 venstresokker ligger nå og geiper til meg på senga. Ikke to av dem er like. Noen vil kanskje hevde at to sorte sokker er like, men ikke jeg, nei! Jeg er, som dere sikkert har skjønt nå, ikke sykelig opptatt av orden og tellekanter, men ett sted går grensen. Og hos meg går den ved ulike sokker. En lang og en kort sort sokk utgjør ikke et par. Heller ikke hvis de er like lange men har forskjellig ribbekant øverst. Jeg er så nøye på dette at bare tanken på å gå med ulike sokker gir meg samme følelsen som man har når man drømmer at man går på bussen og har glemt å ta på seg buksa. Og så står en der til spott og spe i en lite flatterende tanga med dissende cellulittlår og uflidd bikinikant. Går jeg med ulike sokker halter jeg.

Men jeg kan jo ikke kaste fullt brukbare sokker heller! Høyresokken kan jo komme tilbake og da må jo venstresokken være der. Det ville ha gått imot alle mine fine prinsipper om gjenbruk, lavere forbruk, mindre søppelproduksjon etc å hive fullt brukbare sokker sånn uten videre, bare fordi de er litt ensomme. Slik sett er jeg sannsynligvis bare et par små knepp til vestre for stakkarne i TV3s Ekstreme Samlere.

Disse sokkene får gå tilbake til sokkehaugen på soveromskommoden i påvente av bedre lykke ved neste sokkevask. Gi meg et hint i kommentarfeltet hvis du spotter to like….

Katta tar sokkesortering med stoisk ro, som alt annet .

 

Reklamer

5 kommentarer om “Den Store Sokkejakta

 1. Jeg har (endelig) begynt å bruke disse på alle mine sorte sokker:
  http://minesokker.no/sokkeklyper-sokkeclips
  De ramler ikke av i vask, har ingen skarpe kanter som ødelegger noe annet, og er kjekke til å henge sokkene opp etter når de skal tørkes.
  Å få resten av familien til å ta dem i bruk er litt mer jobb..
  Posen med klipene ligger vakkert ved siden av kurvene med skittentøy, men.. tjah 🙂

  Noe tilsvarende fra ebay:
  http://www.ebay.com/itm/Sock-Holder-Rings-Pack-10-Colorful-Sock-Organizers-Sorters-Locks-Clips-Laundry-/281222863207?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item417a305967

  Jeg prøvde først noen tynne i hardplast (fra Enklere liv) som så ut som hjul med eiker, de knakk bare og funket dårlig.

  Vi tok en storsjau og sørget for at all klesvask var kjørt, lekte deretter sokkebingo når alt var tørt med stuebordet fullt (Hurra! Et par! Ett poeng til minstepia! ), og kastet en bærepose med enkle sokker og startet på nytt.

  • Ooo, kjempelurt! Jeg hadde helt glemt at slike finnes. Jeg går igjennom og luker ut de værste årgangssokkene en gang i året eller så, når alt håp er ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s